Aditivii din mâncare şi efectele lor la copii


Ciocolata, bomboanele colorate sau acadelele au fost dintotdeauna preferatele copiilor noştri. Cu toate acestea puţini dintre noi cunoaştem efectele nocive pe care le au aceste alimente procesate asupra sănătăţii copiilor. Un experiment realizat în Marea Britanie a demonstrat efectul puternic al alimentaţiei la copii asupra comportamentului acestora. Din punct de vedere al capacităţii de concentare, au fost constatate diferenţe majore între copiii care au consumat alimente considerate sănătoase şi copiii care au consumat alimente procesate.  
Aşa cum au demonstrat şi alţi cercetători în domeniu, efectele nocive ale alimentaţiei procesate se datorează în primul rând conţinutului ridicat în aditivi alimentari, cunoscuţi tuturor sub denumirea de E-uri. Dacă în cazul adulţilor aceşti aditivi pot produce tulburări emoţionale şi chiar anxietate, efectul negativ în cazul copiilor este mai pronunţat având în vedere greutatea lor coporală mai mică şi faptul că în cazul lor conexiunile neuronale sunt încă în formare.
Riscul de a consuma aceşti aditivi nocivi este accentuat şi de practicile nu tocmai ortodoxe ale producătorilor de alimente, care caută să ascundă existenţa acestor aditivi din compoziţia produselor prin utilizarea pe etichetă a unor denumiri mai puţin cunoscute consumatorilor.
Mai multe informaţii despre aditivii periculoşi din alimente , dar şi despre rezultatele studiului mai sus menţionat veşi găsi accesând următorul link.